Τοποθεσία Naxos Resort

Το Naxos Resort Beach Hotel είναι ένα από τα πιο κεντρικά ξενοδοχεία στη Νάξο. Μόλις 800m από το λιμάνι, 50m από την πολυδιαφημισμένη χρυσαφένια παραλία του Αγίου Γεωργίου, 1.5 km από το αεροδρόμιο, 200m από τη στάση λεωφορείου που μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε σχεδόν όλες τις γνωστές παραλίες του νησιού.

Ως εκ τούτου η θέση του ξενοδοχείου είναι μια εξαιρετική επιλογή διαμονής στη Νάξο.

Συντεταγμένες: +37.098578, +25.25376603

ΝΑΞΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

Νάξος

Στην καρδιά των Κυκλάδων, στην καρδιά του Αιγαίου, η Νάξος το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με μοναδικές παραλίες, παραδοσιακά χωριά, ιστορικά αξιοθέατα και φιλόξενους κατοίκους, αποτελεί το ιδανικό νησί για όσους δεν θέλουν θορυβώδη θέρετρα αλλά ούτε και απομονωμένα. Το τοπίο του νησιού χαρακτηρίζεται από πολλές εναλλαγές. Πεδιάδες διαδέχονται άγονες περιοχές, μαρμάρινα βουνά καταλήγουν σε βαθύσκιωτες ρεματιές, περιοχές με βλάστηση φιλοξενούν κάτασπρα χωριά, αμμώδεις παραλίες συναντούν τη θάλασσα.

Η μοίρα της είναι συνυφασμένη με ταξίδια, ανταλλαγές, νέες τεχνικές και πρωτοπόρες ιδέες.

Το τοπίο του νησιού χαρακτηρίζεται από πολλές εναλλαγές. O πλούσιος υδροφόρος ορίζοντας της Νάξου προσφέρει πόσιμο νερό στα πηγάδια και στα ρυάκια του νησιού.

Η γόνιμη γη της παράγει εσπεριδοειδή, ελιές, φρούτα, λαχανικά, τις φημισμένες πατάτες Νάξου και το καταπληκτικό κρασί. O πλούσιος υδροφόρος ορίζοντας της Νάξου προσφέρει πόσιμο νερό στα πηγάδια και στα ρυάκια του νησιού.

Η γόνιμη γη της παράγει εσπεριδοειδή, ελιές, φρούτα, λαχανικά, τις φημισμένες πατάτες Νάξου και το καταπληκτικό κρασί.

Επιπρόσθετα, η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες και προσφέρουν κρέας εξαιρετικής ποιότητας, γάλα, τυριά και θυμαρίσιο μέλι. Από γεωλογική άποψη, το υπέδαφος παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον εξαιτίας της παρουσίας της σμύριδας του μαρμάρου και του γρανίτη τα οποία είναι εκμεταλλεύσιμα προϊόντα. Τα πετρώματα της αποτελούν γερά θεμέλια της Νάξου και κάνουν το νησί ανθεκτικά στους σεισμούς.

Ως πρωτεύουσα του νησιού, η Χώρα παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, καθώς και πληθώρα υπηρεσιών, ενώ διαθέτει πλούσια αγορά, πολλές επιλογές για διασκέδαση, εστιατόρια, ουζερί, μεζεδοπωλεία και προσφέρεται για περιπάτους τόσο στα μικρά δρομάκια με τα κατάλευκα σπίτια, όσο και στον παραλιακό δρόμο, που σφύζει από ζωή.

Στη χώρα της Νάξου θα βρείτε παραδοσιακό χαρακτήρα και όμορφες παραλίες. Στην πιο εντυπωσιακή παραλία της χώρας της Νάξου, στον Άγιο Γεώργιο, θα βρείτε το Naxos Resort Beach Ηotel.
Ναός του Απόλλωνα- Πορτάρα

Καθώς το πλοίο πλησιάζει το όμορφο λιμάνι της Νάξου, η πρώτη εντύπωση από τη Χώρα θα σας μείνει αξέχαστη. Καθώς το βλέμμα σας θα μαγνητίσει η Πορτάρα, η γιγαντιαία μαρμάρινη πύλη, απομεινάρι του ναού του Απόλλωνα, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η πιο διάσημη «πόρτα» των Κυκλάδων, η Πορτάρα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Νάξου που μαρτυρούν το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν και εντυπωσιάζουν με τη μεγαλοπρέπειά τους.

Μοναδική και εντυπωσιακή, η Πορτάρα στέκεται επιβλητική εδώ και αιώνες πάνω στο μικρό νησάκι «Παλάτια», πάντα ανοιχτή για τους επισκέπτες που συρρέουν να την αιχμαλωτίσουν σε μία φωτογραφία, λουσμένη από το φως του ηλιοβασιλέματος.

Το Κάστρο της Νάξου

Η ανάβαση στο Κάστρο της Χώρας που έχτισε ο Μάρκος Σανούδος το 1207 και η περιπλάνηση στα πλακόστρωτα στενά του μεσαιωνικού αυτού οικισμού, μοιάζει με ταξίδι σε άλλη εποχή, μια εμπειρία μοναδική.

Περπατήστε στα ανηφορικά δρομάκια, θαυμάστε τα ενετικά αρχοντικά με τα οικόσημα, αγναντέψτε τη θέα προς την Πορτάρα και κλέψτε λίγη από τη μαγεία εκείνης της εποχής, που διατηρείται ανέπαφη στο Κάστρο.

Σαγκρί

Σήμα κατατεθέν του χωριού οι βενετσιάνικοι πύργοι, οι βυζαντινές εκκλησίες και οι γραφικοί ανεμόμυλοι. Επισκεφθείτε τον αρχαϊκό ναό αφιερωμένο στη θεά Δήμητρα, που βρίσκεται στη θέση Γύρουλας, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με λευκό μάρμαρο.

Χαλκείον ή Χαλκί ή Τραγαία

Το πλήθος των μνημείων, των εκκλησιών, η γεωγραφική θέση στο κέντρο του νησιού, έκαναν την Τραγαία το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της ορεινής Νάξου.

Στο Χαλκί μπορεί κανείς να δει πολύ όμορφα νεοκλασικά κτίρια, ενδεικτικά της οικονομικής άνθησης που γνώρισε το χωριό. Η ποτοποιία «Βαλληνδρά», προσφέρει στους φιλοξενούμενους και περαστικούς το εξαιρετικό της ποτό, το κίτρο, από απόσταγμα φύλλων κιτριάς, το οποίο δίνει την ευκαιρία σ’ αυτόν που το παίρνει να ταξιδέψει νοερά και ν’ αναπολήσει τον τόπο της παραγωγής του.

Φιλώτι

Το χωριό Φιλώτι βρίσκεται 18,3 χλμ ανατολικά της Χώρας της Νάξου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χωριό του νησιού. Έχει πλούσια ιστορία, πολλά και σημαντικά μνημεία και η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για εκείνους που αγαπούν την πεζοπορία καθώς είναι χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Ζας.

Στο Φιλώτι, ο επισκέπτης μπορεί να δει μια πλειάδα από μνημεία και εκκλησίες: τον Πύργο του Χειμάρου, τον Πύργο του Μπαρότσι, την εκκλησία της Παναγίας, το ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, την βρύση τω Αργιών αλλά και το σπήλαιο του Ζα.

Απείρανθος

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νησιού, κτισμένο στην καρδιά της ορεινής Νάξου, με πλούσια ιστορία και παράδοση. Ο χρόνος φαίνεται να μην το έχει αγγίξει καθώς διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και εντυπωσιάζει με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική του. Η πέτρα και το μάρμαρο κυριαρχούν. Ενετικοί πύργοι, βυζαντινές εκκλησίες και πέτρινα σπίτια είναι χαρακτηριστικά δείγματα οχυρωματικής αρχιτεκτονικής της ενετοκρατίας.

Επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό πύργο του Ζευγώλη, καθίστε κάτω από τη δροσιά του μεγάλου πλατάνου, ανηφορίστε προς τον πύργο του Μπαρδάνη και συναντήστε τους Απεραθίτες με την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και την κρητική προφορά. Στην Απείρανθο λειτουργούν 5 μουσεία: Το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό, Το Γεωλογικό, Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το μουσείο Εικαστικών Τεχνών.

Μέλανες

Βυθισμένο σε μία καταπράσινη κοιλάδα, με άφθονα νερά και πλούσια βλάστηση, αυτό το χωριό θα σας γοητεύσει με την ομορφιά και την παράδοσή του. Τα τρεχούμενα νερά στο παρελθόν κινούσαν τους νερόμυλους, που τώρα στέκουν εκεί απλά για να μαγνητίζουν το βλέμμα των επισκεπτών. Με φόντο τη μοναδική φύση, μέσα σε έναν ελαιώνα, βρίσκεται ξαπλωμένος ένας γιγαντιαίος μαρμάρινος μισοτελειωμένος Κούρος, έργο του 7ου αιώνα. Αυτό είναι ένα από τα δύο πιο διάσημα αγάλματα «Κούρος» της Νάξου και χρονολογείται στον 7ο αιώνα.

Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας είναι ένα όμορφο ψαροχώρι στο βορειοανατολικό τμήμα της Νάξου, με μεγάλη παραλία που συνδυάζει βότσαλο και άμμο. Έχει μια μεγάλη παραλία που συνδυάζει βότσαλα με άμμο. Πολύ κοντά στο χωριό, στην είσοδο ενός παλιού λατομείου, κείτεται ο άλλος γιγαντιαίος Κούρος, ένα μισοτελειωμένο άγαλμα ύψους περίπου 11 μέτρων, γλυπτό του 6ου αιώνα π.Χ.

Αγιος Γεώργιος

Η φημισμένη πλαζ του Αγίου Γεωργίου, βραβευμένη με «γαλάζια σημαία», πρόκειται για μία άριστα οργανωμένη παραλία με χρυσαφένια ψιλή άμμο, όπου εκτός από το να απολαύσετε το μπάνιο σας, μπορείτε να επιδοθείτε και σε θαλάσσια σπορ, από wind surfing έως ποδήλατα θαλάσσης και beach volley.

Τα ρηχά νερά της την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και το ποτό σας πάνω στη θάλασσα.

Άγιος Προκόπιος

Ξακουστή παραλία που έχει δεχθεί όλες τις διεθνείς διακρίσεις. Χαρακτηριστικό της το λεπτό βότσαλο που μοιάζει με άμμο καθώς και η πανδαισία χρωματισμών που παίρνουν τα νερά της.

Αγία Άννα

Φυσική συνέχεια του Αγίου Προκοπίου. Το σκηνικό συνθέτουν εδώ η απέραντη αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά.

Πλάκα

Μία ακόμη ατελειωτη παραλία μήκους 4χλμ. Απολαύστε το ειδυλλιακό τοπίο που δημιουργούν η λευκή άμμος, οι μεγάλοι αμμόλοφοι και τα σκουροπράσινα νερά και χαρίστε στον εαυτό σας αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Μικρή Βίγλα

Η Μικρή Βίγλα αποτελεί «παράδεισο» για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας, καθώς οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή την έχουν καθιερώσει ως τόπο συνάντησης των φίλων της ιστιοσανίδας από όλο τον κόσμο.

Μουτσούνα

Στην πορεία για τη Μουτσούνα παρακολουθείτε την πορεία του εναέριου σιδηρόδρομου των σμυριδωρυχείων του νησιού. Μαγευτικό τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και θέα προς τις Μικρές Κυκλάδες που αναμφισβήτητα θα σας γεμίσει με αξέχαστες εικόνες.

Πάνορμος

Πρόκειται για την πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού, αξίζει όμως να διανύσετε τα 54χλμ. που απέχει από τη Χώρα για να κάνετε τις βουτιές σας στα σκουροπράσινα νερά του. Ένας μικρός προστατευμένος όρμος και μερικές φοινικιές στην αμμουδιά συνθέτουν το εξαιρετικό τοπίο.